Otago oefenprogramma: valpreventie voor thuiswonende ouderen – Fysio Moleneind, Drachten – Drachten
Header afbeelding
Welkom bij Fysio Moleneind, Drachten

Wie zijn wij?

Ben jij op zoek naar een fysiotherapeut? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij staan voor kwalitatieve en persoonlijke fysiotherapie en daarbij werken wij met effectieve behandelmethodes. Onze enthousiaste therapeuten staan graag voor je klaar.

Terug naar overzicht

Otago oefenprogramma: valpreventie voor thuiswonende ouderen

Wanneer u ouder wordt, kunt u merken dat de beenspierkracht, het evenwicht en de algehele conditie achteruit gaan. Hierdoor kunt u onzeker worden en minder gaan bewegen. Dit gaat ten koste van uw zelfstandigheid.

OTAGO

Het OTAGO-oefenprogramma is een effectief programma, waarbij beenspierkracht, evenwicht en lenigheid worden geoefend. Oefeningen die belangrijk zijn om zelfstandig te kunnen blijven, op visite te kunnen gaan en hobby’s uit te kunnen voeren.

Voor wie

Wanneer u merkt dat bijvoorbeeld het lopen, het opstaan uit de stoel, normale huishoudelijke taken meer moeite kosten of wanneer u bang bent om te vallen dan is het OTAGO-oefenprogramma wellicht iets voor u!

Er wordt 10 weken, 1x per week, een uur lang in een groep geoefend onder begeleiding van een fysiotherapeut. Daarnaast krijgt u een instructieboekje mee naar huis zodat u thuis ook aan de slag kan met de oefeningen.

Veiligheid staat voorop!

Loopt u met een rollator of met een stok? Geen probleem! Ook dan kunt u zonder problemen deelnemen aan dit oefenprogramma. Oefeningen vinden plaats op of achter een stoel.

Kosten:

Heeft u een aanvullende verzekering, dan kunt u bij verwijzing door de huisarts het OTAGO-beweegprogramma mogelijk vergoed krijgen. Anders bedragen de kosten 120 euro voor 10 lessen, intake en evaluatie.

Het Otago oefenprogramma start vanaf oktober 2017 en wordt op verschillende locaties en met verschillende partners aangeboden:

Fysiotherapie Moleneind
Moleneind Zuidzijde 175, Drachten
Opgeven via 0512- 51 41 50
info@fysiomoleneind.nl

Sûnenz
Burg. Wuiteweg 140 Drachten
Opgeven via 0512-57 19 32
fysiotherapie@sunenz.nl

Fysiotherapiepraktijk De Oppers
De Oppers 3, Drachten
Opgeven via: 0512- 51 55 91
info@deoppers.nl

ZuidOostZorg, locatie de Wiken
Dwarswyk 346a, Drachten
Opgeven via 0512- 57 19 32
fysiotherapie@sunenz.nl

 

Publicatiedatum: 13-09-2017