Wat is shockwave fysiotherapie en voor wie is het bedoeld?
Header afbeelding
Welkom bij Fysio Moleneind

Wie zijn wij?

Bent u op zoek naar een fysiotherapeut? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij staan voor kwalitatieve en persoonlijke fysiotherapie en daarbij werken wij met effectieve behandelmethodes. Onze enthousiaste therapeuten staan graag voor u klaar.

Terug naar overzicht

Shockwave fysiotherapie: wat is het en hoe werkt het?

Shockwave is een behandelmethode binnen de fysiotherapie. Met behulp van geavanceerde technologie worden specifieke gebieden in je lichaam behandeld met geluidsgolven. Hiermee wordt de bloedcirculatie en stofwisseling gestimuleerd, wat ervoor zorgt dat je lichaam sneller herstelt en dat pijnklachten worden verlicht. In deze blog vertellen we meer over deze behandelmethode.

Waar is shockwave fysiotherapie voor bedoeld

Shockwave fysiotherapie, zoals dat in Drachten en omgeving wordt aangeboden, is vooral bedoeld voor de behandeling van zogenaamde degeneratieve pezen. Dit zijn pezen die op een of andere manier zijn beschadigd. Door de pezen te behandelen met geluidsgolven wordt de natuurlijke helende kracht van het lichaam gestimuleerd, wat in veel gevallen leidt tot verlichting en oplossing van de klachten.

Daarnaast wordt shockwave fysiotherapie ingezet bij chronische pijnklachten en bij verkalking van pezen. Hoewel hierbij meestal geen sprake (meer) is van directe beschadiging van de pezen, is de behandeling toch effectief omdat de verhoging van de bloedcirculatie en de stofwisseling tot snelle verlichting van pijnklachten kan leiden.

Hoe gaat shockwave fysiotherapie in zijn werk

De therapie zelf bestaat uit korte behandelingen die maar vijf à tien minuten duren. Met een shockwave-applicator (die eruitziet als een soort pistool) worden er geluidsgolven naar de te behandelen plek gezonden door de applicator direct op de huid te plaatsen. Dit kan door sommige mensen als pijnlijk worden ervaren, dus al naar gelang hoe gevoelig je bent, maken we de behandeling langer of korter. Het goede nieuws is dat deze pijn snel weer wegtrekt en dat je na de behandeling zorgeloos verder kunt gaan met je dag. Een behandelingstraject bestaat meestal uit ongeveer acht individuele behandelingen waar ongeveer zeven tot tien dagen tussen zitten. In totaal ben je er dus wel enkele maanden mee bezig.

 

De voordelen van shockwave fysiotheraphie 

Shockwave fysiotherapie heeft veel voordelen bij de behandeling van chronische en langdurige klachten in de schouderpees, de elleboog, de kniepees, de achillespees, hielspoor en veel meer. Daarnaast wordt het gewoon vergoed onder je normale vergoeding voor fysiotherapie en gaat het slechts om korte behandelingen, waardoor het geen grote invloed heeft op je dagelijkse planning. Verder zijn er geen bijwerkingen, worden operaties voorkomen en wordt de daadwerkelijke oorzaak van je klacht direct aangepakt.

 

Wil je weten of shockwave fysiotherapie jouw pijnklachten kan verlichten? Vraag advies aan de specialisten van Fysiotherapie Moleneind in Drachten.

Publicatiedatum: 08-10-2019