Update coronacrisis 25-03-2020

Actuele praktijkbeleid Coronavirus 25 maart

In verband met het gewijzigde beleid van het RIVM en het kabinet willen we u informeren over fysiotherapeutische behandelmogelijkheden.

De praktijk op het Moleneind is geopend op afspraak. Behandelingen vinden op afstand plaats, dus digitaal, videobellen of telefonisch.

De praktijk maakt gebruik van een veilig programma om via computer, tablet of smartphone fysiotherapie op afstand te geven. Dit systeem zorgt naast communicatie ook voor overdracht van instructiefilmpjes en voor oefeningen op maat. Dit kan ook opgestuurd worden via e-mail of post.

Voor een eerste afspraak:

U kunt u telefonisch aanmelden. Daarna neemt de therapeut telefonisch/online contact met u op en wordt met u bekeken wat voor behandeling we u op afstand kunnen geven. Bij uitzondering kan een behandeling op 1.5 meter afstand gedaan worden als er geen verdenkingen van Corona aanwezig zijn. Hands on behandelingen zijn alleen mogelijk met beschermende middelen.

Bent u al bij ons in behandeling:

Er wordt contact met u opgenomen voor een vervolgbehandeling op afstand, digitaal of telefonisch. In veel gevallen is dat ook al gebeurd. Bij uitzondering kan een behandeling op 1.5 meter afstand gedaan worden als er geen verdenkingen van Corona aanwezig zijn.

De zorgverzekeraar heeft de mogelijkheden voor het afrekenen van intake en behandelingen op afstand verruimd, zodat wij dit ook in rekening kunnen brengen. Dit wordt dan gezien als behandeling die u vergoed krijgt uit de aanvullende verzekering. Wij overleggen dit met u als we hier gebruik van maken.

Belangrijk : mocht u een afspraak hebben en heeft u een of meer van onderstaande verschijnselen dan moet u dit via mail of telefoon aan ons melden.  Uw afspraak kan dan niet doorgaan!
a.(neus)verkoudheid;
b. hoesten, kuchen of niezen;
c. loopneus;
d. keelpijn;
e. verhoging (= tot 38 graden) of koorts;
f. kortademigheid;
g. hoofdpijn,
h. branderige ogen;
i. moeheid;
j. je ziek voelen;
k. diarree.

 

Publicatiedatum: 25-03-2020


« Terug naar het overzicht