Klachten door triggerpoints behandelen in Drachten
Header afbeelding
Welkom bij Fysio Moleneind, Drachten

Wie zijn wij?

Ben jij op zoek naar een fysiotherapeut? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij staan voor kwalitatieve en persoonlijke fysiotherapie en daarbij werken wij met effectieve behandelmethodes. Onze enthousiaste therapeuten staan graag voor je klaar.

Terug naar overzicht

Wat te doen bij klachten door triggerpoints

Heeft u last van pijn, maar is hiervoor geen medische oorzaak gevonden? Dan is de kans groot dat u last heeft van triggerpoints in uw spieren, pezen, gewrichten en/of zenuwstelsel. De triggerpoints zelf zijn onschadelijk voor uw lichaam, maar de pijn kan ontzettend grote gevolgen voor uw leven hebben. Fysiotherapie, eventueel in combinatie met psychische begeleiding, kan u van uw triggerpoints en de bijbehorende pijnklachten af helpen. Fysiotherapie Moleneind uit Drachten vertelt u graag  meer over triggerpoints en de bijbehorende fysiotherapeutische behandelingen.

 

Wat zijn triggerpoints?

Triggerpoints zijn een bron van pijn op verschillende plaatsen in uw lichaam waarbij geen sprake is van structurele schade. Omdat u geen last heeft van een medische aandoening, worden uw triggerpoints meestal niet gevonden tijdens medische onderzoeken. Pijnmedicatie heeft vaak weinig effect en biedt geen langdurige oplossing.

Triggerpoints ontstaan als een gevolg van verminderde doorbloeding in uw spieren en gewrichten of rondom bepaalde zenuwen, een verhoogde spanning in uw spieren of een lichamelijke verandering omtrent het aansturen van bepaalde organen. Deze triggerpoints kunnen alleen gevonden worden door met de hand het gebied rond de pijnklachten te onderzoeken.

De oorzaak van triggerpoints is niet alleen lichamelijk, maar vaak ook geestelijk. Door stress of het onderdrukken van gevoelens kan de doorbloeding in bepaalde delen van uw lichaam verminderen. U merkt misschien dat in stressvolle of emotinoele situaties uw pijnklachten verergeren. In dat geval kan het nuttig zijn om uw klachten niet alleen met fysiotherapie, maar ook met psychische begeleiding aan te pakken.

Triggerpointbehandelingen

De lichamelijke behandeling voor uw triggerpoints wordt aangepast aan uw klachten en het pijngebied. Hiervoor wordt gewoonlijk gebruik gemaakt van manuele technieken en massages, en soms ook van dry needling. Bovendien krijgt u advies over wat u zelf kunt doen om uw klachten te verminderen. U voelt meestal na de eerste behandeling al een verbetering en na ongeveer 4 tot 8 behandelingen bent u van uw klachten af, ook als u hier al jarenlang last van had. U hoeft dus absoluut niet met die pijn te blijven rondlopen!

Wilt u bespreken of uw pijnklachten door triggerpoints kunnen komen en woont u in Drachten of omgeving? Neem dan gerust contact op met Fysiotherapie Moleneind.

Publicatiedatum: 10-02-2020