DryNeedling – Fysio Moleneind – Drachten – Drachten
Header afbeelding
Welkom bij Fysio Moleneind – Drachten

Wie zijn wij?

Ben jij op zoek naar een fysiotherapeut? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij staan voor kwalitatieve en persoonlijke fysiotherapie en daarbij werken wij met effectieve behandelmethodes. Onze enthousiaste therapeuten staan graag voor je klaar.

DryNeedling

Dry needling omvat het prikken met een “droge” (acupunctuur)naald in spieren, zonder toevoeging van medicatie, voor behandeling van myofasciale pijn.
Het myofasciale pijnsyndroom (MPS) is van toepassing op spieren met lokale pijn, vaak ook met een uitstralend karakter. Hierbij spelen zgn. triggerpoints een grote rol; zij bevinden zich in een strakke band in de spier. De spier is hierdoor vaak verkort/ verhard en minder krachtig.
Het is belangrijk om factoren die een rol spelen bij MPS te onderkennen en waar mogelijk mee te behandelen, bv. bekkenscheefstand, instabiliteit van enkels en of knieën, spierverzwakking en/of spierverkorting.
Ook overbelastingsklachten in werk of sport spelen vaak een rol bij het ontstaan en onderhouden van MPS. Mede door een gericht oefenprogramma en ergonomische adviezen kan een betere balans ontstaan in de belasting van de spieren.
Dry Needling is een effectieve methode voor de behandeling van MPS door het deactiveren van de karakteristieke triggerpoints. Het concept is gebaseerd op anatomische en neurofysiologische principes. Sinds 2005 wordt dry needling ook toegepast door daarin geschoolde Nederlandse fysiotherapeuten.


Terug naar overzicht