Spelenderwijs kinderfysiotherapie – Fysio Moleneind – Drachten – Drachten
Header afbeelding
Welkom bij Fysio Moleneind – Drachten

Wie zijn wij?

Ben jij op zoek naar een fysiotherapeut? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij staan voor kwalitatieve en persoonlijke fysiotherapie en daarbij werken wij met effectieve behandelmethodes. Onze enthousiaste therapeuten staan graag voor je klaar.

Spelenderwijs kinderfysiotherapie

collage

www.spelenderwijskinderfysio.nl 

Wanneer naar de kinderfysiotherapeut

 

Wij als kinderfysiotherapeuten zien een grote verscheidenheid aan klachten bij kinderen tussen de 0–18 jaar. Hieronder hebben we per leeftijd kort beschreven welke klachten bij kinderen wij zoal zien. Wanneer u twijfelt of uw kind kinderfysiotherapie nodig heeft, schroom dan niet en bel gerust voor overleg. Wij zijn laagdrempelig te benaderen, we denken graag

Kinderfysiotherapie voor jongeren

In deze periode van de groeispurt en de puberteit verandert er zowel uiterlijk als innerlijk veel bij een  kind. In onze praktijk komen regelmatig jongeren met hoofd-, nek en rugpijn, maar ook voor knie- en enkelklachten. De oorzaken liggen vaak in relatieve overbelasting, fysiek en/of psychisch. Ook komen er bij deze kinderen vaker houdingsproblemen voor. Soms is de conditie niet meer optimaal door ziekte of een aandoening, waardoor ze het activiteitenniveau, zoals het naar school gaan, sporten, etc, niet meer vol kunnen houden. Deze jongeren kunnen wij helpen weer een optimale fysieke fitheid op te bouwen. Ook op deze leeftijd zien wij veel jongeren die bij ons komen met ademhalingsproblemen wat hen dan beperkt tijdens inspanning. De gymles of de sport wordt daardoor gemeden. Problemen met de ademhaling, wat vaak wordt ervaren als benauwdheid, kan verschillende oorzaken hebben. Dit kunnen wij samen met uw zoon of dochter onderzoeken. Daarna gaan we samen aan de slag om de ademhaling weer onder controle te krijgen, waardoor ze er weer plezier beleven aan inspanning.

Spelenderwijs Kinderfysiotherapie

Met het logo en de naam Spelenderwijs willen wij uitstralen wie wij zijn en hoe wij werken. Een kind leert spelenderwijs. Door plezier te krijgen in bewegen en positieve ervaringen op te doen, zal een kind zijn mogelijkheden ontdekken en gaan gebruiken.

Ons logo laat zien dat het kind bij ons centraal staat en wij hem of haar faciliteren. De puzzel is speels en deze moet nog gemaakt worden. Samen zijn wij verantwoordelijk voor het in elkaar vallen van de puzzelstukjes.

Spelenderwijs kinderfysiotherapie is er voor kinderen in Drachten, Burgum en de daaromheen liggende dorpen in Friesland. We maken gebruik van praktijkruimtes in Drachten en Burgum. Bij het jonge kind of in verband met een andere reden komen wij voor de behandeling bij u aan huis.

Wie zijn wij?

Ik ben Johannes Veldkamp, kinderfysiotherapeut van Spelenderwijs kinderfysiotherapie. Spelenderwijs leren en motiveren wij elk kind om op zijn of haar eigen wijze gebruik te maken van zijn of haar motorische mogelijkheden.

Als kinderfysiotherapeut ben ik gespecialiseerd in het bewegingsapparaat en het bewegend functioneren van kinderen. Ik heb kennis van de normale motorische ontwikkeling van het kind en de daarbij voorkomende beperkingen, afwijkingen en ziektes, die de motorische vaardigheden kunnen belemmeren.
Ik heb een vervolgopleiding tot kinderfysiotherapeut gevolgd. En ben bevoegde kinderfysiotherapeut en sta geregistreerd in het Centraal Kwaliteitsregister van het KNGF. Om geregistreerd te blijven volgen wij na- en bijscholing.

Wilt u meer over ons weten, kijk dan op www.spelenderwijskinderfysio.nl of bel/mail ons.

Werkwijze

De naam van onze praktijk zegt het al: Spelenderwijs leert uw kind bij ons zijn of haar motorische mogelijkheden ontdekken. Dit doen we samen met u als ouder/verzorger en met de omgeving van uw kind. De hulpvraag van uw kind staat hierbij centraal. Gehoord worden is hierbij heel belangrijk. Niet alleen voor uw kind, maar ook voor u.

Na aanmelding gaan we als volgt te werk: We beginnen met een kennismaking doormiddel van een vraaggesprek.  Daarmee leren wij uw kind kennen en komen we tot de hulpvraag. Daarna volgt een lichamelijk en/of motorische observatie, dit kan uit verschillende testen bestaan. Met dit onderzoek krijgen wij een goed beeld van de klachten en/of de motoriek van uw kind en kunnen wij een kinderfysiotherapeutische diagnose opstellen.

Samen met uw kind en u als ouder/verzorger stellen we de behandeldoelen op en starten we de behandeling.

Vergoeding kinderfysiotherapie

De basisverzekering is voor iedereen verplicht en de inhoud ervan is bij alle zorgverzekeraars hetzelfde. Kinderen zijn gratis meeverzekerd met de ouders. Vanuit de basisverzekering wordt kinderfysiotherapie voor kinderen tot 18 jaar als volgt vergoed:

bij niet chronische aandoeningen: maximaal 18 behandelingen per kalenderjaar

bij chronische aandoeningen: alle behandelingen

Kijk voor meer informatie op onze website: www.spelenderwijskinderfysio.nl

Contact /aanmelden

U kunt ons bereiken via onderstaande telefoonnummer of u kunt een mailtje sturen. Wij zullen dan zo spoedig mogelijk contact met u opnemen voor het maken van een afspraak.

Johannes Veldkamp, Tel:06-45974698
E-mail: info@spelenderwijskinderfysio.nl

Praktijklocatie Drachten:
Moleneind zz 175
9203 ZZ Drachten

Spelenderwijs kinderfysiotherapie is geopend van maandag t/m vrijdag van 8.30 uur tot 18.00 uur. Daarnaast zijn we op de woensdagavond tot 20.30 uur geopend.