Psychosomatische fysiotherapie – Fysio Moleneind – Drachten – Drachten
Header afbeelding
Welkom bij Fysio Moleneind – Drachten

Wie zijn wij?

Ben jij op zoek naar een fysiotherapeut? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij staan voor kwalitatieve en persoonlijke fysiotherapie en daarbij werken wij met effectieve behandelmethodes. Onze enthousiaste therapeuten staan graag voor je klaar.

Psychosomatische fysiotherapie

Psychosomatische fysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie die zich richt op de behandeling van lichamelijke klachten die samenhangen met psychische en emotionele factoren. Het doel van psychosomatische fysiotherapie is het herstellen van de balans tussen lichaam en geest.

Bij psychosomatische fysiotherapie wordt er gekeken naar de wisselwerking tussen de geest en het lichaam. Verschillende lichamelijke klachten, zoals spierspanning, pijn en vermoeidheid kunnen een uiting zijn van stress, spanning, angst of andere psychische factoren. Deze klachten kunnen ontstaan als gevolg van overbelasting, traumatische ervaringen, langdurige stress of emotionele problemen.

Psychosomatische fysiotherapie richt zich op het onderzoeken en behandelen van deze factoren, zodat de klachten verminderen of verdwijnen.

De behandeling bestaat vaak uit een combinatie van gesprekstherapie, ontspanningsoefeningen, ademhalingstechnieken en lichamelijke oefeningen. Ook kan er aandacht besteed worden aan het verbeteren van de lichaamshouding en het aanleren van een gezonde levensstijl.

Psychosomatische fysiotherapie richt zich niet alleen op het verminderen van de klachten, maar ook op het vergroten van het bewustzijn en je eigen zelfredzaamheid. Het doel is om jou te leren omgaan met stress, emoties en spanning, zodat ze minder invloed hebben op jouw lichaam.
Psychsomatische fysiotherapie kan ingezet worden bij verschillende klachten, zoals spanningshoofdpijn, nekklachten, lage rugpijn, dysfunctionele ademhaling, vermoeidheid, long-covid of andere langdurige klachten.


Terug naar overzicht