COPD – Fysio Moleneind – Drachten – Drachten
Header afbeelding
Welkom bij Fysio Moleneind – Drachten

Wie zijn wij?

Ben jij op zoek naar een fysiotherapeut? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij staan voor kwalitatieve en persoonlijke fysiotherapie en daarbij werken wij met effectieve behandelmethodes. Onze enthousiaste therapeuten staan graag voor je klaar.

COPD

Wat is COPD?

COPD staat voor chronische obstructieve longziekten en omvat de aandoeningen chronische bronchitis en emfyseem.  Door deze aandoeningen gaat de algemene conditie van de patiënt achteruit. COPD is een langdurige ontsteking van het slijmvlies van de luchtwegen. Deze begint vaak met extra slijmvorming. Later beschadigt de ontsteking de longen. Kleine luchtwegen verliezen hierdoor op den duur hun stevigheid en de longen worden minder rekbaar. Verkoudheid, luchtweginfecties of prikkelende lucht, zoals rook, verergeren de ontsteking van het slijmvlies in de luchtwegen.

Wat kan de fysiotherapeut voor je betekenen?

Fysiotherapie kan bijdragen uw conditie op peil te houden, aan een effectievere manier om slijm op te hoesten en helpen aan een betere ademhaling.

Conditie

Op verwijzing van de longarts of huisarts  kan de fysiotherapeut je deskundig begeleiden bij het verbeteren of op peil houden van je conditie. Dit om de mogelijkheden in het dagelijks functioneren te vergroten. Wellicht vind je dit moeilijk, of durf je je niet goed in te spannen, omdat je steeds benauwd wordt. De fysiotherapeut kan je uitleggen wat je juist wel en wat je beter niet kunt doen. In overleg en afgestemd op jouw situatie, stelt de fysiotherapeut een trainingsprogramma op ter  verbetering van je conditie.

Hoesten

Mensen met COPD hoesten veel om slijm kwijt te raken. De fysiotherapeut leert je een methode om zo effectief mogelijk slijm op te geven. Hierdoor kom je ook sneller van luchtweginfecties af.

Ademen

Als je moeite hebt met ademen, leer je van de fysiotherapeut een betere ademhaling die je toe kunt passen als je je inspant.  Zo houd je activiteiten langer vol en krijgt je er ook weer meer plezier in.