Geriatriefysiotherapie in Drachten en omgeving
Header afbeelding
Welkom bij Fysio Moleneind

Wie zijn wij?

Bent u op zoek naar een fysiotherapeut? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij staan voor kwalitatieve en persoonlijke fysiotherapie en daarbij werken wij met effectieve behandelmethodes. Onze enthousiaste therapeuten staan graag voor u klaar.

Terug naar overzicht

Geriatriefysiotherapie

Geriatriefysiotherapie is fysiotherapie die specifiek is gericht op het behandelen van senioren. Hieronder vallen natuurlijk behandelingen van lichamelijke klachten, maar ook preventieve trainingen om senioren langer zelfredzaam te houden. Bij Fysiotherapie Moleneind werkt een gespecialiseerde geriatriefysiotherapeut voor de behandeling van ouderen in Drachten en omgeving. Hier leest u meer over geriatriefysiotherapie en de bijbehorende behandelingen en trainingen.

 

Het doel van fysiotherapie voor senioren

Het voornaamste doel van geriatriefysiotherapie is om u zo lang mogelijk zelfstandig te laten leven. Uw geriatriefysiotherapeut biedt daarom behandelingen aan voor diverse ouderdomsziekten en veelvoorkomende ongevallen, zoals dementie, de ziekte van Parkinson, of de gevolgen van een beroerte of een val. Hierbij is het doel om verdere achteruitgang te voorkomen en uw lichamelijke functioneren te verbeteren, bijvoorbeeld door looptraining en oefeningen voor arm- en handgebruik. Daarnaast wordt in de geriatriefysiotherapie veel gebruik gemaakt van preventieve behandelingen, zoals evenwichtsoefeningen en valtraining.

Fysiotherapeutische behandelingen voor ouderen

Naast passieve behandelingen is oefentherapie een belangrijk onderdeel van geriatriefysiotherapie. U krijgt hierbij gericht advies en oefeningen om uw klachten te verminderen, om dagelijks makkelijker te bewegen en om eventuele achteruitgang te voorkomen. De precieze behandelingen worden natuurlijk aangepast aan uw specifieke klachten, uw mobiliteit en uw ziektebeeld. Geriatriefysiotherapie wordt vaak vergoed door uw zorgverzekeraar, omdat de relevante ouderdomsklachten veelal als chronische ziektebeelden worden aangemerkt.

Valtraining

Vallen is een van de meest voorkomende oorzaken van verwondingen en ziekenhuisopname bij ouderen. Als u 65 jaar of ouder bent is niet alleen de kans dat u valt groter, maar is ook de schade vaak een stuk ernstiger. Botbreuken komen bijvoorbeeld vaak voor en gaan vaak gepaard met een langdurig revalidatieproces. Met behulp van valtrainingen en valpreventie blijft u makkelijker op de been en leert u op een veilige manier te vallen en weer overeind te komen.

U voert hierbij praktische oefeningen uit, zoals het lopen over een ‘hindernisbaan’ of het oefenen van valtechnieken. Daarnaast krijgt u advies over het herkennen van gevaarlijke situaties en het vinden van manieren om hiermee om te gaan. Er zijn trainingen beschikbaar voor senioren die nog zelfstandig kunnen lopen, maar ook voor ouderen die lopen met een hulpmiddel.

Wilt u meer weten over geriatriefysiotherapie in Drachten en omgeving? Neem vrijblijvend contact op met Fysiotherapie Moleneind om de mogelijkheden te bespreken

Publicatiedatum: 10-02-2020